22.05.15

DÜNYA EĞLENCE SEKTÖRÜNÜN PATRONLARI İSTANBUL VIALAND’DE BULUŞTU

IAAPA Avrupa Bahar Forumu 2015, İstanbul'da 21-22 Mayıs'ta Gerçekleşti...

Uluslar arası Eğlence Parkları ve Gözde Mekanlar Birliği (IAAPA) Avrupa, 21-22 Mayıs 2015 tarihlerinde yıllık IAAPA Avrupa Bahar Forumunu İstanbul Vialand’de düzenledi. Birçok dünyaca ünlü eğlence merkezlerinin Ceo’ları ve üst düzey yöneticilerinin katıldığı forum ilk kez Türkiye’de yapıldı. Dünyada eğlence sektöründe ki gelişmelerin paylaşıldığı bu forum, IAAPA’nın dünya genelindeki üyelerini ve eğlence sektörü uzmanlarını buluşturduğu en kapsamlı etkinlik. Bu yılki forum İstanbul'da Vialand ve Kidzania'da gerçekleşirken, Vialand Tema Park’ını gezen katılımcılar, çok etkilendiklerini ifade ettiler. Vialand’in başarısının Türkiye’ye yabancı yatırımcıların ilgisini çektiğini belirten Vialand Genel Müdürü Tolga Alişoğlu, “Bu forum, yatırımcıların Türkiye’ye olan bakış açısını değiştirdi” dedi.

Uluslar arası Eğlence Parkları ve Gözde mekanlar Birliği, IAAPA Avrupa’nın her yıl düzenlediği “Avrupa Bahar Forumu”na bu yıl İstanbul Vialand ve Kizdania ev sahipliği yaptı. Avrupa Eğlence sektörünün kalbinin iki gün boyunca İstanbul’da attığı bu Uluslar arası organizasyon, Paris Disneyland gibi dünyada en çok turist çeken, yüzlerce Eğlence Merkezi’nin yöneticilerini buluşturdu.

2015 etkinliğinde Avrupa'nın eğlence sektörü uzmanları, özellikle Doğu Avrupa'daki üyeler birbirleriyle tanışma ve fikir alışverişinde bulunma fırsatını yakaladılar. Katılımcıları Vialand ağırladı ve bu eşsiz, çok yönlü eğlence tesisinde sahne arkası turları düzenlendi. Dünyanın 96 ülkesinden gelen Eğlence sektörünün temsilcileri, Vialand sunumunun ardından Vialand Tema Park’ı gezdiler. Vialand’in başarısından çok etkilendiklerini ifade eden konuklar, yeni yatırımlar ve yeni iş birlikleri için de görüş alışverişinde bulundu.

IAAPA Avrupa Operasyonu Başkan Yardımcısı Karen Staley yaptığı açıklamada: "Doğru Avrupa'daki en ilginç gelişmelerden birini temsil etmesi nedeniyle Türkiye'yi seçtik. Katılımcılar Türkiye ve diğer Doğu Avrupa ülkelerindeki önemli gelişmelerin vurgulandığı, gelişmekte olan pazarlar hakkındaki bir seminere katıldılar" dedi.

BU YIL ANA TEMA EĞLENCE PARKLARININ GÜVENLİĞİ OLDU..

IAAPA Avrupa Bahar Forumu 2015'te görüşülen ve öğrenilenler cazibe parkları ve su parkları, hayvanat bahçeleri, akvaryumlar, aile eğlence merkezleri, müzeler, alışveriş merkezleri, kumarhaneler ve müzik merkezleri açısından dünyada ki gelişmeleri ve yeni teknolojileri tartıştılar. Eğlence sektörü üretici ve tedarikçi şirketleri de foruma katıldılar. Eğitim programının önemli bir bileşeni ise güvenlik oldu, ISO ve EN standartları ile ilgili en son bilgiler hakkında bir oturum da düzenlendı.   Staley konuyla ilgili şu bilgileri verdi:  “Konuklarımızın güvenliği en büyük önceliğimizdir. En yüksek güvenlik standartlarını teşvik etmek için sürekli olarak devlet yönetimleriyle birlikte çalışıyoruz.”

DÜNYADA EĞLENCE ANLAYIŞI DEĞİŞİYOR, TÜRKİYE’DE BUNA AYAK UYDURMAK ZORUNDA..

Dünyada eğlence anlayışının değiştiğini anlatan Vialand Genel Müdürü Tolga Alişoğlu; “ Dünyada Eğlence sektörü artık sadece eğlendirmenin ötesinde birer Turizm Cazibe Merkezi haline geldi. Bir çok etkinlikle turistleri çekmeyi hedefleyen yeni nesil eğlence merkezleri’n de yaratıcılık ön planda. Türkiye’de de 1990’lı yılların başında alışveriş merkezlerinin belli noktalarında küçük eğlence üniteleri bulunuyordu. VIALAND olarak biz ilk kez hem Türkiye’de hem de dünyada, Eğlence ile alışverişi buluşturan 360 derece perakendecilik konseptini oluşturduk. Vialand; Tema Park, Alışveriş Caddeleri ve Vialand Palace Hotel ile çok farklı bir konsept sunması geçtiğimiz günlerde Uluslar arası özel Jüri ödülünü bize kazandırırken, bugün Avrupa Forumu’na da ev sahipliği yapmamızda katkısı oldu” dedi.

Vialand Tema Park’ın Türkiye’nin dünya standartlarındaki ilk ve tek tema parkı olduğunu vurgulayan Tolga Alişoğlu; “Vialand Tema Park;  7’den 77’ye her yaşa uygun 30 eğlence ünitesiyle, ailece birlikte eğlenme fırsatı sunuyor. Tek biletle sınırsız eğlencenin kapılarını açan VIALAND’de 3 konseptle hizmet veriyoruz: Adrenalin, çocuk ve aile. Entegre perakendecilik anlayışıyla VIALAND’in dünya çapında bir benzeri daha yok” şeklinde konuştu.

Vialand; 2015 yılında AVM ve Tema Park ile 4.5 milyonu turist olmak üzere toplam 30 milyon ziyaretçi bekliyor.